Archief...

Sinterklaasfeest 2016

Wordt turnster Nina Derwael basketster bij Femina Habac?

Het grootste genot voor een ouder is zonder twijfel een vrolijke, onbezorgde lach op het gezichtje van hun zoon of dochter. Bij damesbasketbalclub Femina Habac hebben we er alles aan gedaan om ouders en kinderen dat plezier te gunnen tijdens ons jaarlijks Sinterklaasfeest!
Het werd zaterdag voor velen ongetwijfeld een blijvende herinnering om te koesteren.

’s Middags liep de Trudosporthal al helemaal vol voor vier wedstrijdjes van de jongste Femina-meiden. Het was aandoenlijk om te zien hoe trots de kleine meisjes waren om aan hun ouders, en ook verschillende grootouders, te tonen wat ze al allemaal geleerd hadden. Er waren zelfs twee tegenpartijen, Tongeren en STBB, nodig om al onze peanuts gelijktijdig te kunnen laten schitteren. 
Na de peanutswedstrijden werden alle speelsters van de club getrakteerd op gratis pannenkoeken van de Smaakmakerij. Daan Dams zorgde ervoor dat de ‘Warmste tafel’ van de Groenmarkt even naar de warme V-bar aan de veemarkt verhuisde. In afwachting van de Sint smulden ook de supporters gretig mee.

Het bezoek van Sinterklaas en Zwarte Piet was een volgend hoogtepunt van de namiddag. Niet alleen de speelsters van Femina Habac kregen een mooi cadeau, ook de kleine broertjes en zusjes werden niet vergeten. Zelfs de jongens en meisjes van de tegenpartijen mochten bij de Sint op schoot en kregen een geschenkje. De begeleiders en ouders van de tegenstrevers wisten dit gebaar erg te waarderen.

Dat ook de iets oudere meisjes door de Sint aan de tand gevoeld werden, zorgde voor het nodige onschuldige gegiechel bij de jongste kinderen. De Femina-meisjes, en trouwens ook Sint en Piet, waren helemaal in hun nopjes toen ze samen met onze beste Belgische turnster ooit en Truiense sportvrouw van het jaar, Nina Derwael, op de foto mochten. Nina was zo lief en vriendelijk om achteraf samen met de dametjes nog enkele turnoefeningen te doen in de Trudosporthal. Bij Femina zijn ze ervan overtuigd: de zestienjarige Nina wordt een hele grote internationale ster. 

Alsof al het voorgaande nog niet genoeg was toverde de vrouwelijke helft van het bestuur nog twee verrassingen uit hun hoed: profspelers Hans Vanwijn en Elias Lasisi van Hubo Limburg United kwamen langs om een balletje te gooien met onze speelsters. Vooral de tienermeisjes van onze club waren helemaal in de wolken omdat hun United-idolen samen met hen op het veld stonden. Heel erg attent van de ‘basketreuzen’ om hun ploeg en het basket in het algemeen op die manier te promoten. Dank jullie wel om zo ook het damesbasketbal in de kijker te zetten!
Als afsluiter van een erg mooie en gezellige namiddag kon dat tellen voor de Femina Habac-basketfamilie.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


Contact

SECRETARIAAT

Hilde Paques
+32 (0)499/98.34.20

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

SPORTHAL

Trudo Sporthal
Sint-Jansstraat 5
3800 Sint-Truiden

WEBMASTER

Roel Van der Sanden
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres

Femina Habac Sint-Truiden VZW

tav Secretariaat Femina Habac
Langstraat 27
3806 Velm

Tel.: +32 (0)499/98.34.20
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.